Krem ze szparagów

Proste i szybkie w wykonaniu, idealne na mniejszy głód 🙂

Potrzebne składniki:

  • ok. 400 g szparagów zielonych na porcję
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • ok. 50 g sera camembert
  • ząbek czosnku
  • przyprawy (sól, pieprz, papryka ostra)
  • kostka rosołowa lub ‚vegeta’

Przygotowanie

Szparagi należy umyć i usunąć twarde końcówki, a następnie na niewielkiej ilości wody ugotować z dodatkiem kostki rosołowej lub 2 łyżek vegety. Szparagi powinny być lekko twardawe, nierozgotowane – ok. 8-10 minut na małym ogniu. Następnie wrzucamy je do blendera razem z jogurtem, serem, czosnkiem i przyprawami oraz 2-3 łyżkami wywaru. Blendować do uzyskania ulubionej konsystencji – lekko grudkowatej bądź całkowicie kremowej 🙂

Podawać wyłącznie na ciepło, najlepiej z grzankami czosnkowymi.

SMACZNEGO !!

Tags from the story

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.